Ontbijtshake: Blijdschap in Engeland en Italië, Verdriet in Nederland

26 april 2016

ProShots

Leicester City kan zondag al kampioen van Engeland worden. De koploper verovert de titel als Manchester United op Old Trafford wordt verslagen. Leicester City kwam maandagavond zelf niet in actie, maar zag de belangrijkste concurrent Tottenham Hotspur twee kostbare punten verliezen tegen West Bromwich Albion (1-1).

Craig Dawson ontpopte zich van schlemiel tot held. Check hier waarom.

Ook feest in Turijn. Door de 1-0 overwinning van AS Roma op Napoli is Juventus voor de 5e keer op rij kampioen van Italië geworden. De Oude Dame won zondag al van Fiorentina en zag de enige overgebleven achtervolger uit Napels maandag verliezen.

Verdriet
Iets later waren er ook tranen in Italië. Hellas Verona heeft maandag namelijk als eerste club dit seizoen afscheid moeten nemen van de Serie A. De kampioen van 1985 won zelf van AC Milan (2-1), maar kan niet meer aan degradatie ontkomen na de 1-0 zege van Carpi tegen Empoli.

Tranen waren er ook in Nederland. Willem van Hanegem had het maandagavond moeilijk aan tafel bij Jack van Gelder in het programma Peptalk toen het gesprek over Johan Cruijff ging. De Feyenoordicoon vocht tevergeefs tegen de tranen. Presentator Van Gelder wilde weten waarom Van Hanegem zich afzijdig hield na het overlijden van de beste Nederlandse voetballer ooit, ruim een maand geleden. Zijn emotionele reactie is hier te zien.