Ontbijtshake: handbalsters gaan voor EK-titel, topper in de Eredivisie

18 december 2016

ProShots

Voor het handbal is het een historische dag, want onze Nederlandse dames spelen de finale tegen Noorwegen. Winnen zij voor het eerst in de historie het EK? In de Amsterdam Arena sluiten Ajax en PSV het voetbaljaar 2016 af met een kraker vanjewelste. Gaat PSV aanhaken of blijft Ajax in het spoor van Feyenoord?


Een drukke zondag gaat het zeker worden. Er is in ieder geval veel voetbal in binnen- en buitenland. In Nederland zijn bijna alle ogen gericht op de clash tussen Ajax en PSV. De twee streden vorig jaar tot in de dying seconds van het seizoen om de landstitel. Die ging uiteindelijk naar PSV, maar Ajax zal gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten. Bovendien is het voor beiden noodzaak om te winnen. Met een puntje zullen de ploegen niet tevreden zijn, want Feyenoord won zaterdagavond van Vitesse. Ajax wil in het spoor van Feyenoord blijven en PSV móét aanhaken.

Voor de handbalfans is zondag ook een dag om naar uit te kijken. Het Nederlandse damesteam neemt het op tegen Noorwegen, nadat het in de halve finale Denemarken wist te verslaan. Voor het team betekent dit de derde finale, maar nog nooit wisten zij het EK te winnen. Is driemaal scheepsrecht?

Het WK Darts gaat zondag ook weer vrolijk verder. In de avond staat er één Nederlander op het podium: Jermaine Wattimena. Dat belooft wat!

Programma Eredivisie:
12.30 Excelsior - NEC Nijmegen
14.30 ADO Den Haag - Sparta Rotterdam
14.30 Heracles Almelo - PEC Zwolle
14.30 FC Groningen - Go Ahead Eagles
16.45 Ajax - PSV

EK Handbal
18.00 NEDERLAND - Noorwegen (finale)

Buitenlands voetbal:
11.30 Real Madrid - Kashima (WK Club-finale)
15.30 Darmstadt - Bayern München
17.00 Manchester City - Arsenal
20.45 FC Barcelona - Espanyol

Programma WK Darts
14.00 uur Eerste ronde
Kevin Simm v Gilbert Ulang (VR)
Justin Pipe (26) v Chris Dobey
Mark Webster (25) v Joe Murnan
Ian White (14) v Simm/Ulang

20.00 uur Eerste ronde
John Bowles v David Platt (VR)
Daryl Gurney (24) v Jermaine Wattimena
Alan Norris (21) v John Michael
Phil Taylor (4) v Bowles/Platt