Ontbijtshake: Ødegaard in de Eredivisie en bekervoetbal

10 januari 2017

ProShots

Heerenveen liet het maandagavond laat ineens weten in een onbeduidende tweet: Martin Ødegaard komt een halfjaar in de Eredivisie spelen. Het is het nieuws van de dag en misschien wel de transfer van het jaar (voor de Eredivisie dan). Verder dinsdag ook nog wat bekervoetbal en een hernieuwde kennismaking met Danny Noppert.


11:30: Ødegaard-tijd
De pers (vaak uit de Randstad) moet vroeg opstaan, want al om 11:30 staat het Noorse wonderkind Ødegaard achter een tafel in Friesland met een Heerenveen-shirt in zijn handen. Leuk feitje: als hij zijn salaris van Real houdt - en die kans is groot - dan is hij de best verdienende speler in de Eredivisie ooit. 100.000 euro per week...

Dakar: De Rooy ploegt door
Na het zware tijdverlies van maandag heeft Gerard de Rooy nog maar iets meer dan 2 minuten voorsprong op de Russen in het vrachtwagenklassement van Dakar. Kan de Iveco-rijder die marge vergroten in de rit van Uyuni naar Salta? De etappe van Bolivia van Argentinië gaat over 492 kilometer. Hopelijk is het weer wat beter. De afgelopen dagen hadden de trucks veel last van de regen.

Bekervoetbal met topclubs
Manchester United mag dinsdag proberen om - ongetwijfeld met een B-keus - de 1e finale van het seizoen te halen. In de halve finale van de League Cup is Hull City de tegenstander, de hekkensluiter van de Premier League. Moet geen probleem zijn voor het opgeleefde ManUnited. In Spanje staat Atletico Madrid in de kwartfinale van de Copa del Rey tegen Las Palmas. Dat kan nog weleens lastig worden, want de club staat 8e op maar 7 punten van Atleti.

Tennis in Auckland en Sydney
Aan de andere kant van de wereld bereidt de tennistop zich voor op de Australian Open, die volgende week begint. In zowel Auckland (Nieuw-Zeeland) als Sydney (Australie) zijn toernooien bezig. Dinsdag komen onder andere Genie Bouchard, Caroline Wozniacki en nummer 1 van de wereld Angelique Kerber op de baan.

BDO met Noppert
Lakeside is niet te vergelijken met de toernooien van de PDC, maar het WK van dartsbond BDO heeft wel wat verborgen pareltjes. Kennen we bijvoorbeeld Danny Noppert nog?! Noppie kwam ver in de Grand Slam of Darts en stuntte bijna tegen Gary Anderson. Dinsdag staat hij al om 13:30 in de 1/16e finale van Lakeside, die hij wil winnen voor hij overstapt naar de PDC.

Ook Richard Veenstra en Wesley Harms komen trouwens in actie op Lakeside.