Ontketend PEC Zwolle bindt ook ADO aan de zegekar

ProShots

admin • 01:13, 29-10-2017 / Laatste Update: 23:05, 12-12-2023

PEC Zwolle dendert maar door! De Zwollenaren wonnen zaterdag thuis met 2-0 van ADO Den Haag. De ploeg van trainer John van 't Schip blijft door deze zege razendknap meedraaien bovenin de eredivisie.

De doelpunten vielen vroeg in de wedstrijd. PEC Zwolle vlóóg namelijk uit de startblokken. Na 7 minuten opende spits Piotr Parzyszek de score na een verdedigende fout van ADO. In de 11de minuut zette Younes Namli de eindstand op het bord. ADO-keeper Robert Zwinkels voorkwam met enkele reddingen dat PEC voor het rustsignaal nog verder uitliep.

ADO maakte geen aanspraak

De bezoekers schudden in de tweede helft de schroom en verlamming enigszins van zich af. Maar eigenlijk maakten de spelers van trainer Alfons Groenendijk geen moment aanspraak op een punt of meer. ADO kent een wat bleke, onopvallende seizoensstart, maar staat desalniettemin 10.

Clubrecord

PEC Zwolle heeft door de overwinning een nieuw clubrecord in handen. Zes thuiswedstrijden op rij drie punten pakken, het lukte de club niet eerder in de historie. Maar belangrijker nog: de club staat na vanavond derde op de ranglijst. Als Vitesse morgen PSV verslaat, zal dit een plaatsje lager worden. Maar de Zwolse droomstart in de eredivisie is nu al een feit.