Ontsnapte Bazoer aan direct rood? ‘Ik dacht dat hij met opzet tegen m’n hoofd schopte’

22 september 2019

Soccrates Images

In een emotionele avond wist Vitesse voor even de koppositie te grijpen. Fortuna Sittard werd in een spektakelstuk met 4-2 naar huis gestuurd en dus was er genoeg om over na te praten. Bryan Linssen was met 2 goals de man van de comeback, maar Riechedly Bazoer kreeg op een andere manier de aandacht op zich gevestigd. Had de ex-speler van PSV, Ajax en FC Utrecht er namelijk met rood vanaf gemoeten?


Al in de 1e helft vond het voorval tussen Bazoer en Fortuna-speler Mark Diemers plaats. Nadat de 2 op de grond kwamen, kregen beide mannen het plots met elkaar aan de stok. De reden? Volgens Diemers trapte Bazoer hem opzettelijk met de schoen tegen het hoofd. "Ik had echt het gevoel dat hij mij met opzet op het hoofd schopte. Dat is ook de reden dat ik hem duwde", aldus Diemers tegenover Fox Sports. "Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet snel een duw of een schop geef, maar ik dacht echt dat dit met opzet was."

Diemers vind ook dat Bazoer voor deze actie er met rood vanaf had gemoeten, al wilde hij hem de kaart niet aannaaien. "Ik vind Bazoer er de speler niet naar om zoiets met opzet te doen, maar feit is wel dat hij mij met zijn noppen in mijn nek en mijn gezicht raakt. Volgens mij is dat een rode kaart."

Reactie Slutzky
Vitesse-speler Leonid Slutzky vindt dat zijn pupil niet ergs heeft gedaan. Hij was dan ook kort, maar krachtig over het voorval. "Dit lijkt me niet heel bijzonder. Spelen we een sport voor mannen of vrouwen…?" Bazoer zelf heeft nog niet gereageerd op het commentaar.