Onverwachte debutant Kenneth Taylor kan zich vinden in kritiekpuntje Louis van Gaal

23 september 2022

Pro Shots
kenneth-taylor-debuut-oranje

Niet alleen Remko Pasveer maakte donderdag zijn debuut voor Oranje. Ook Kenneth Taylor werd voor het eerst opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal. Taylor hield er niet echt rekening mee dat hij donderdag in de kleedkamer van Oranje de spelersgroep moest toespreken. Dat is gebruikelijk als spelers het 'haasje' krijgen uitgereikt na hun 1e interland.


"Ik had het wel gehoopt, maar er niet op gerekend”, aldus de 20-jarige Taylor na de 2-0 zege op Polen. "Het gaat wel echt snel, ik kan het eigenlijk nog niet beseffen. Nu is het zaak om dit vast te houden."

Niet helemaal tevreden
De middenvelder van Ajax was desondanks niet helemaal tevreden over zijn 1e trainingsdagen. "Ik heb mezelf nog niet echt kunnen laten zien, al wist ik ook wel dat dat lastig kon worden”, aldus Taylor. "Maar Van Gaal zei dat ik altijd ready moest zijn en dat ik er moest staan als er geblesseerden zouden zijn." Dat gebeurde ook tegen Polen, waarin Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong uitvielen en Steven Berghuis in de slotfase last van zijn rug kreeg.

Kritiek
Van Gaal vond na de wedstrijd dat Taylor nog wel moet werken aan zijn 'defensieve oriëntatie'. "Dat is een verbeterpunt. Alfred Schreuder zegt bij Ajax ook dat ik agressiever moet zijn in de duels. Daar werk ik gewoon aan", aldus de debutant.