ONVOLDOENDE! Makkelie zakt voor vraag 168 van de spelregeltoets tijdens VVV-PSV

20 januari 2020

BSR Agency

Scheidsrechter Danny Makkelie mag vraag 168 van de spelregeltoets van de Koninklijke Nederlandse voetbalbond nog even opnieuw maken. Nummertje 168 met witte rijst, zoals je dat vaak ook bij de plaatselijke Chinees bestelt, werd dankzij de spelers perfect in de praktijk gebracht tijdens VVV-PSV.


De vraag die voorkomt in de 'Spelregelvragen veldvoetbal' luidt als volgt.

Tijdens het nemen van een strafschop lopen spelers van beide teams te vroeg toe. Wanneer wordt deze strafschop overgenomen?
a. Altijd.
b. Nooit.
c. Als de bal in het doel wordt geschoten.
d. Naar het oordeel van de scheidsrechter.

Waar Makkelie waarschijnlijk voor antwoord D heeft gekozen, is volgens de KNVB antwoord A correct en tevens juist. Een penalty moet altijd overgenomen worden als spelers van beide teams te vroeg inlopen. ONVOLDOENDE zou Duitsleraar meneer Heydrich gezegd hebben. Misschien dat Makkelie het niet goed kon zien, want er stond een speler van VVV (die overigens te vroeg was ingelopen) voor zijn neus.

LEES OOK: Fans hebben niets gezien van PSV-gestuntel: ruiten van uitvak beslagen

Dat was niet het enige...
Het aparte hier is dat Makkelie nog overduidelijk gebaarde dat spelers moeten WACHTEN met inlopen, maar dat gebeurde zeker niet. Attentie VAR! Je zou toch ieder doelpunt nog een keer checken? Daarnaast kwam doelman Lars Unnerstall te vroeg van zijn lijn en voor de oplettende kijker verdween de voet van Mo Ihattaren pardoes in het plastic veld. Afijn. De pingel werd in ieder geval benut en de scheids telde hem alsof iedereen zich netjes gedroeg. Hoezo kwam PSV goed weg?