Oppermachtig PSV houdt druk op Ajax na simpele zege in Tilburg, maar verliest Lozano

BSR/SOCCRATES

admin • 00:35, 26-04-2019 / Laatste Update: 01:38, 08-01-2024

PSV heeft zich simpel door het midweekse potje met Willem II heen geworsteld. In eigen huis hadden de Tilburgers niks te vertellen en was PSV heer en meester (0-3). Toch was er ook een klein smetje: Hirving Lozano moest per brancard worden afgevoerd.

Alexander Isak liet in de eerste 20 minuten nog wel het een en ander zien, maar daarna was de wedstrijd toch echt voor PSV. Na een half uur spelen kwam de ploeg van trainer Mark van Bommel dan ook verdiend op voorsprong. Malen dribbelde na een pass van Rosario 2 tegenstanders voorbij en schoot keurig raak.

Indraaiende vrije trap

6 minuten later werd die score alweer verdubbeld. Sadilek gaf de bal voor met een indraaiende vrije trap, maar het leer werd onderweg door niemand aangeraakt. Willem II-keeper Woud stond aan de grond genageld en kon niks meer doen.

Beslissing

Willem II was duidelijk al met het hoofd bij 5 mei - dan staat de bekerfinale met Ajax op het programma. Ook in de 2e helft had de thuisploeg de handen vol aan PSV, dat in de 65e minuut op 0-3 kwam. Malen had het na een prima actie zelf kunnen doen, maar gunde de goal aan Bergwijn.

Brancard voor Lozano

10 minuten voor tijd was de schrik groot toen Lozano met veel pijn op de grond bleef liggen na een tackle van Heerkens. De Mexicaan moest per brancard worden afgevoerd en later zal duidelijk worden hoe ernstig de blessure nou eenmaal is.

Doelsaldo

PSV heeft nu 80 punten, net als Ajax. De Amsterdammers zijn echter koploper, want het doelpunt is +10 in het voordeel van de hoofdstedelingen.