Oranje Onder 17 na penaltyreeks in halve finale EK: doelman krijgt bij beslissende pingel rood (video)

admin • 00:03, 15-05-2018 / Laatste Update: 13:47, 08-01-2024

Oranje Onder 17 heeft de halve finale bereikt van het EK in Engeland. Na strafschoppen werd Ierland bedwongen. De reeks was noodzakelijk nadat de reguliere speeltijd - er waren geen verlengingen - in 1-1 was geëindigd.

In de penaltyreeks keerde de doelman van Ierland, Jimmy Corcoran, de beslissende strafschop van Daishawn Redan. De doelman heeft echter te vroeg bewogen en krijgt vervolgens van arbiter Zbynek Proske zijn 2de gele kaart. Redan mag tegen een veldspeler in de herkansing en scoort vervolgens wél.

😱Zelden gezien: keeper die rood krijgt tijdens penaltyreeks. Te vroeg bewogen bij 5de en beslissende penalty Redan, die hij pakte. Nu Redan herkansing raak tegen een centrale verdediger die nu keepersshirt aantrok. #oranje onder 17 halve finalist. pic.twitter.com/Qrmes7BPel

— Maarten Wijffels (@m_wijffelsAD) May 14, 2018

Bizar slot

Oranje Onder 17, het team van coach Kees van Wonderen, kwam na een dik uur op voorsprong door een treffer van Liam van Gelderen. Het antwoord van Ierland volgde snel. Binnen honderd tellen was het in het Proact Stadium van Chesterfield door Troy Parrott alweer 1-1. Die stand stond ook na 90 minuten op het bord, zodat strafschoppen in de kwartfinale uitsluitsel moesten geven.

Oranje scoorde door Wouter Burger, Mohammed Amine Ihattaren, Brian Brobbey en Jurrien Timber 100 procent bij de eerste 4 pingels, nadat Adam Idah namens de Ieren met een misser was begonnen. Corcoran stopte vervolgens de beslissende strafschop van aanvoerder Redan. De goalie van Ierland had echter te vroeg bewogen, zo oordeelde arbiter Proske uit Tsjechië, waardoor hij zijn 2de geel van de avond kreeg. Een veldspeler verving Corcoran en Redan schoot nu wel onberispelijk raak.

Onder 17 blijft daardoor ongeslagen bij het EK, nadat eerder in de groepsfase werd gewonnen van Duitsland, Spanje en Servië.