Oranje onder 17 rolt Wales op in EK-kwalificatie

admin • 12:34, 17-10-2017 / Laatste Update: 17:03, 12-12-2023

De jonkies van Oranje hadden eigenlijk 1 simpele opdracht voor de laatste groepswedstrijd in de EK-kwalificatie: winnen van Wales. Een paar dagen geleden werd er nog knullig verloren van Hongarije, maar maandag slaagde Oranje er wél in om de Eliteronde te bereiken. Er werd met 4-0 gewonnen van Wales.

Coach Kees van Wonderen heeft zitten genieten van zijn ploeg. "We moesten winnen en we stonden er op het moment dat het moest", zei de coach tegen OnsOranje. Eigenlijk was het ook een beetje oneerlijk, want er was een gigantisch klassenverschil tussen de ploegen. Al regende het voor rust nog niet echt kansen voor Oranje. Na 4 minuten voetballen was het wel al 1-0 door een eigen doelpunt van de Welshmen, maar veel meer kansen waren er niet.

Chillen onder de lat

Oranje-keeper Joey Koorevaar hoefde nauwelijks in actie te komen tijdens deze wedstrijd. Hij zag zijn ploeg wel een stuk beter spelen na rust. De ene na de andere kans werd gecreëerd door de Nederlandse talenten. Daishawn Redan schoot de 2-0 binnen, Arjan van der Heide kopte de 3-0 tegen de touwen en Joshua Zirkzee tekende voor de 4-0. Check hier de highlights van de wedstrijd!