Oranje-internationals boycotten Veronica Inside: ‘Ver over de grens, keer op keer’

19 juni 2020

De spelers van het Nederlands elftal, Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen zijn helemaal klaar met Veronica Inside. Via sociale media laten meerdere internationals weten dat zij geen interviews meer zullen geven aan het televisie-programma.


Veronica Inside, met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, is al jaren veelbesproken vanwege de ongezouten manier waarop aan de stamtafel meningen worden verkondigd, ook over zaken die niets met voetbal te maken hebben.

Deze week kwam daar een nieuwe rel overheen, toen Derksen in de uitzending een vergelijking maakte tussen de rapper Akwasi en Zwarte Piet. Sponsors distantiëerden zich direct van die uitspraak, meerdere bedrijven willen niet meer adverteren rond het programma.

Laconieke Johan
"Ach, die reclameblokken zijn toch al veel te lang", reageerde Derksen eerder al. "Ik vond het trouwens nog niet eens zo'n heel slechte grap." Daar denken de internationals anders over.

"Dit is onschuldige humor? Dit is de taal van de voetbalkantine? Dit is maar een mening? Lekker laten gaan, joh?", zo vragen de internationals zich af, daarmee verwijzend naar de manier waarop Genee, Derksen en Van der Gijp zich doorgaans verdedigen tegen ontstane ophef? "Nee! Dit is ver over de grens", zo counteren de internationals. "Niet voor de 1e keer. Niet voor de 2e keer. Keer op keer op keer."

Klaar
"Zij zijn dan ook klaar met het programma. "Enough is enough! Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma."