Oranje komt tegen Slowakije niet verder dan een gelijkspelletje

Martijn Baars • 00:39, 01-06-2018 / Laatste Update: 22:32, 05-01-2024

Het Nederlands elftal is in en tegen Slowakije niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Oranje toonde 2 compleet verschillende gezichten. Een waardeloze eerste helft werd afgewisseld met een prima tweede helft. Daardoor was het 1-1 gelijkspel eigenlijk wel verdiend.

Oranje begon zeer slecht aan de oefenwedstrijd in het warme Trvarna. Door slordig balverlies en slechte duels kwam Slowakije al na 9 minuten op een 1-0 voorsprong. Marek Hamsik mocht vanaf links helemaal vrij de voorzet geven op spits Adam Nemec (ex-Willem II). Die won zijn luchtduel met Daley Blind simpel en knikte raak achter PSV-doelman Jeroen Zoet.

Boze Koeman, debuut Vormer

In de rust zal bondscoach Ronald Koeman boos zijn geweest, want de druk werd flink opgevoerd in de tweede helft. Koeman liet Ruud Vormer zijn debuut maken. De middenvelder van Club Brugge, die kwam voor Donny van de Beek, mocht 45 minuutjes zijn kunsten vertonen.

Goal Promes

Na een kwartiertje kreeg het veel beter voetballend Oranje wat het verdiende; een goal! Matthijs de Ligt speelde Memphis door de as van het veld aan. De aanvaller gaf de bal direct af aan Quincy Promes, die naar binnen dribbelde en goed raak schoot in de verre hoek: 1-1!