Oranje O19 wint met 6-0 van KAA Gent O21

Proshots

admin • 00:34, 28-06-2017 / Laatste Update: 08:32, 05-01-2024

Het Nederlands elftal Onder 19 heeft in een oefenwedstrijd met 6-0 gewonnen van KAA Gent Onder 21. Het duel vond plaats ter voorbereiding op het EK Onder 19, dat 2 juli begint.

Op het veld van Quick Boys in Katwijk werkte Oranje de wedstrijd dinsdagavond af. Al snel bleek dat de Belgen niks hadden in te brengen. Door goals van Javairo Dilrosun, Julien van Volcem (eigen doelpunt) en Dani de Wit stond de stand na 45 minuten op 3-0.

6-0

Na rust gooide bondscoach Maarten Stekelenburg de opstelling om, maar ook toen denderde Nederland door. Jay-Roy Grot en Ché Nunnely (twee keer) zorgden voor de eindstand: 6-0.

EK Onder 19

Nederland speelt op maandag 3 juli haar eerste wedstrijd op het EK. Duitsland is de tegenstander. Bulgarije en Engeland zijn de andere landen in de poule van Oranje.