Oranjevrouwen onderuit in oefenwedstrijd tegen Frankrijk

admin • 00:13, 08-04-2017 / Laatste Update: 13:52, 07-01-2024

De Nederlandse voetbalsters hebben in een oefeninterland tegen Frankrijk niet voor een verrassing kunnen zorgen. Het team van bondscoach Sarina Wiegman ging in stadion Galgenwaard in Utrecht, dat gevuld was met meer dan 10.000 toeschouwers, met 2-1 onderuit tegen de nummer 3 van de wereld.

Eigen goal

Oranje was na ruim een kwartier spelen dicht bij een doelpunt. Lieke Martens vond na een goede individuele actie in het zestienmetergebied echter geen medespeelster die de bal binnen kon schieten. In de 27e minuut was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap van Frankrijk werd knullig in het eigen doel gekopt door Anouk Dekker.

100 dagen voor EK

Het 2de doelpunt voor de Franse vrouwen kwam na rust op naam van spits Eugénie Le Sommer, die de bal over keepster Sari van Veenendaal in het doel legde. Martens wist in de 83e minuut na een mooie aanval alsnog te scoren: 1-2. Verder liet Frankrijk het niet komen, al was Vivianne Miedema in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker.

De wedstrijd vond plaats exact 100 dagen voor het EK dat in Nederland wordt gehouden. Dinsdag spelen de Leeuwinnen in Doetinchem nog een oefenduel met IJsland.