Oranjesupporters gaan fanwalk doen in Lusail met fluorescerende dansers: ‘Veel met lichtjes doen’

8 december 2022

ANP
fanwalk Oranje

De KNVB heeft de traditionele fanwalk van de Oranjesupporters in Qatar wat aangepast voor de kwartfinale van vrijdag tegen Argentinië, die om 22.00 plaatselijke tijd (20.00 uur in Nederland) begint. "We gaan veel met lichtjes doen, ook met van die fluorescerende dansers", meldt een woordvoerder van de KNVB. Het is al donker als de Nederlandse aanhang samenkomt en achter de Oranjebus aan richting het stadion in Lusail loopt.


De wedstrijden die Oranje tot dusverre op het WK speelde, waren eerder op de dag. Het was toen telkens nog licht toen de Oranjefans in aanloop een feestje vierden.

Minderheid aanhang
Nederland is vrijdag flink in de minderheid qua aanhang. Op de tribunes in het Lusail-stadion zitten 1.400 Oranjesupporters, liet de KNVB weten. Naar verwachting zijn ongeveer 50.000 Argentijnen bij het duel.

Dubbeldekker
De Oranje dubbeldekker was voor het eerst aanwezig bij het EK van 2004 in Portugal. Sindsdien is het traditie dat Nederlandse supporters bij eindtoernooien samenkomen en feestvieren en ruim 2 uur voor de wedstrijd achter de bus, met luide muziek, richting het stadion lopen.