Orkun Kökcü verwacht na contractverlenging meer van zichzelf bij Feyenoord

2 juli 2020

BSR_AGENCY

Orkun Kökcü verlengde donderdag officieel zijn contract bij Feyenoord tot 2025. De middenvelder stond in de belangstelling van Sevilla en Arsenal, maar voor die clubs überhaupt toe waren aan het doen van een bod tekende de jonge middenvelder bij in de Kuip. "Dat was altijd de intentie", zegt Kökcü.


Met zaakwaarnemer Ali Dursun sprak hij af eerst een bepalende rol bij Feyenoord te willen krijgen. "Afgelopen seizoen ging goed, maar ik wil meer en ik moet ook meer laten zien. Dan denk ik meteen aan het maken van meer doelpunten. Ik heb een goed schot, scoorde als jeugdspeler veel, maar in de Eredivisie nog te weinig. Dat moet anders, daar heeft trainer Dick Advocaat ook op gewezen. Komend seizoen wil ik zeker in de dubbele cijfers belanden qua doelpunten."

Geen specifieke nummer 10 meer
"Ik verwacht dat mijn rol hetzelfde zal blijven", zei Kökcü. "Geen specifieke nummer 10, maar een aanvallende middenvelder vanaf de linkerkant. Vroeger zag ik mezelf als een pure nummer 10, maar dat bestaat eigenlijk niet meer in het voetballen. Onder Advocaat ben ik iemand geworden die veel meters maakt. Een moderne voetballer. Maar dat neemt dus niet weg dat ik meer goals moet maken. Bij Feyenoord zijn we bezig aan iets moois, denk ik. Het is mooi dat Leroy Fer heeft bijgetekend. De trainer vroeg regelmatig of ik ook al mijn handtekening had gezet. Dat is nu het geval en daar ben ik heel blij mee."