Oud-coach Achilles ’29 vond keeper kut maar docu Voetbal is Oorlog niet: ‘Mooie ervaring’

29 september 2018

Still uit 'kutkeeper'-fragment op YouTube

De kop is eraf, de documentaire 'Voetbal is oorlog' is vrijdag in Utrecht in premiere gegaan. De documentaire over amateurclub Achilles '29 haalden onlangs al alle headlines vanwege de trailer, waarin trainer Eric Meijers over de rooie gaat. De coach was vrijdag aanwezig bij de premiere en was positief.


"Het publiek reageerde enthousiast", zei hij vrijdag tegen Omroep Gelderland. "De documentaire is echt heel goed ontvangen en na afloop waren er alleen maar positieve reacties. Al met al vond ik een prachtige ervaring. Ik ben er uiteindelijk wel blij mee. De muziek is bijvoorbeeld ook geweldig. Dan zie je beelden van de Egg-side, van de familie Derks en van de bank en dan gaat de muziek steeds harder. Dat hebben ze echt mooi gedaan."

K*tkrant!
Meijers kwam in het nieuws door in de trailer witheet en verstrooid rond te lopen. Hett moment dat hij doelman Robbert te Loeke meerdere keren een 'kutkeeper' noemde, ging compleet viraal. Meijers is blij dat in de documentaire een ander beeld naar voren komt.

"Ja, daarin wordt alles genuanceerd. Toen ze begonnen met draaien, wisten ze ook niet waarheen het zou gaan met de club. We hadden toen ook een periodetitel kunnen winnen. Dit kon niemand voorzien. Het werd een drama, maar daar houden mensen van."

Tragikomisch
Hans Heijen, de maker van de documentaire, zei eerder tegen VICE Sports Nederland dat de teaser ietsje minder heftig had gekund. "Ik wilde daar liever ook andere beelden in doen. Meer over het voetballende aspect, bijvoorbeeld. Alleen moet zo'n trailer natuurlijk zo mooi, dramatisch en bijzonder mogelijk zijn. Dat is gelukt, want miljoenen mensen hebben het gezien." Voetbal is oorlog is zaterdagavond om 20.25 uur te bekijken op NPO 2