Oud-Feyenoordproefspeler gaat als toptalent wel naar Manchester City

11 maart 2016

Ken je Michel Bastos nog? Hij was een Braziliaan die Feyenoord op achttienjarige leeftijd naar Varkenoord haalde. Na een verhuurperiode aan Excelsior keerde de Braziliaan na twee jaar al weer terug naar Brazilië. Ongelukkig, bleek later. Want Bastos behoorde op het WK 2010 in Zuid-Afrika nog gewoon tot de selectie van Brazilië en was miljoenen waard.

Sebastian Caceres
Zo kan Feyenoord vorig jaar weer de plank volledig mis hebben geslagen. Zegt de naam Sebastian Caceres je misschien iets? Waarschijnlijk niet. De 16-jarige Uruguayaan was vorig jaar samen met Gustavo Viera op proef bij de Rotterdammers. 

Tot een contract kwam het niet. Zonde bleek niet veel later. In Engeland zagen ze in Caceres wel het wonderkind zoals hij in Uruguay werd omschreven. De 'Nieuwe Godin' speelt bij het Uruguayaanse Liverpool, waar hij zelfs al meespeelde met het eerste team.

Transfer naar City
Volgens The Sun lijkt het talent nu naar Manchester City te gaan. Scouts van City monitoren de Uruguayaan nauwkeurig en met de komst van Pep Guardiola naar City lijkt de transfer ook nog eens precies bij het beleid van de club te passen. Inmiddels heeft Caceres ook een Spaans paspoort tot zijn beschikking, waardoor een werkvergunning in Engeland geen probleem meer is. Toch zonde, of niet Feyenoord?

Fotobron: The Sun