Oud-PSV’er Linskens werkt nu voor DELA: ‘Respect voor hoe mensen met de situatie omgaan’

9 april 2020

Ton van de Meulenhof,

Voormalig PSV’er Edward Linskens helpt nabestaanden op weg in de uitvaartwereld. "Het geeft me voldoening", zegt hij in gesprek met het AD.


Linskens leest elk jaar de 'agenda-stukjes' over hem in het begin van april met een glimlach. Door zijn goal voor PSV in 1988 in een vol Bernabéu (donderdag 32 jaar en 3 dagen geleden) is hij op een prominente manier onderdeel geworden van de geschiedenis van de Eindhovense club. Dankzij Linskens kreeg PSV het grote Real Madrid op de knieën, via een schotje dat 999.999 van de 1 miljoen keer wordt gestopt door de keeper.

Uitvaartverzekeraar
Tegenwoordig geeft de 51-jarige Venraynaar op een heel andere manier iets aan de maatschappij. Bij uitvaartverzekeraar DELA draait hij al meer dan 6 jaar mee in de nachtdienst. Linskens vangt telefoontjes van nabestaanden op en gidst ze door de 1e en moeilijke momenten waarop ze aangewezen zijn op de uitvaartverzekeraar. 

Coronacrisis
"Meestal ben ik er 3 of 4 keer per week, van 10 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends. Het is werk waaruit ik voldoening haal en ik denk ook belangrijk werk. Je praat met mensen die verdriet hebben en probeert er voor ze te zijn als een van hun dierbaren is overleden. Dat stukje is nu tijdens de coronasituatie niet heel anders dan anders, maar je merkt wel dat er buiten DELA meer aandacht is voor ons. Een beetje waardering voelt altijd goed. We kunnen de situatie gelukkig goed aan en ik vind dat er veel begrip is bij nabestaanden, die je soms moet vertellen dat nu niet alles kan. Ik heb er respect voor hoe mensen in de praktijk met de situatie omgaan, want het is niet altijd makkelijk."