Oud-trainer Preud’homme zegt ‘non-merci’ tegen FC Twente

1 juni 2020

BSR Agency

FC Twente is in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer uitgekomen bij Michel Preud'homme, maar de 61-jarige Belg ziet een terugkeer naar Enschede niet zo zitten. Dat meldt Het Laatste Nieuws.


Preud'homme was in het seizoen 2010/2011 al trainer van FC Twente, en won toen de KNVB Beker en op een haar na de titel in de Eredivisie. Omdat zijn ploeg op de laatste speeldag met 3-1 van Ajax verloor, gingen niet de Tukkers maar de Amsterdammers er met de schaal vandoor.

Standard Luik
Het jaar daarop vertrok de oud-keeper naar de zandbak. Op dit moment is hij trainer van het Belgische Standard Luik. Daar is hij trouwens wel meer dan trainer, hij is namelijk ook technisch directeur en zit in de raad van bestuur.

FC Twente is op zoek naar een nieuwe trainer omdat het vorige maand bekend maakte niet verder te gaan met Gonzalo Garcia. De Spanjaard moest vertrekken uit Enschede, ondanks dat hij de club een jaar na promotie naar de veilige 14e plaats had geleid. Daar moet wel bij worden gezegd dat op het moment dat de competitie werd stopgezet het niet allemaal heel lekker draaide bij FC Twente.