Overzicht Jupiler League: De Graafschap ontsnapt, heerlijke zege FC Emmen en Fortuna

Martijn Baars • 23:14, 17-02-2017 / Laatste Update: 19:15, 12-12-2023

De Graafschap is vrijdagavond door het oog van de naald gekropen. De nummer 18 van de Jupiler League kwam thuis tegen Telstar een 0-1 achterstand ternauwernood te boven. FC Emmen en Fortuna Sittard boekten prima zeges in de 26e speelronde van de eerste divisie. Een overzicht:

FC Volendam - VVV-Venlo: 0-1

De topper in de eerste divisie ging tussen de koploper (VVV) en nummer 3 (Volendam). Via een vroege goal van Moreno Rutten nam de nummer 1 al vroeg afstand van de thuisclub. De 0-1 stand binnen 10 minuten, bleek ook de eindstand. De Limburgers verstevigden de leiding in de Jupiler League. De voorsprong op nummer 2 Jong Ajax is 6 punten, de voorsprong op de ploegen die ook daadwerkelijk kampioen mogen worden en mogen promoveren naar de Eredivisie, is 11 punten.

De Graafschap - Telstar: 2-1

Door 2 goals van Piotr Parzyszek in de laatste 20 minuten van de wedstrijd, mag trainer Henk de Jong van De Graafschap eindelijk weer eens juichen. Het gaat niet goed met De Graafschap en thuis tegen Telstar ging het bijna weer mis. Crescendo van Berkel bracht de Witte Leeuwen voor rust nog op 0-1, maar zag de Poolse spits van de Doetinchemse club alsnog de zege over de streep trekken. Een belangrijke zege, want de Superboeren laten daarmee de degradatiestress weer even achter zich.

Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht: 4-1

Ook Fortuna Sittard deed in de strijd tegen degradatie en de laatste plaatsen goede zaken. Vlak voor carnaval wonnen de Limburgers in eigen huis van Jong FC Utrecht. Het werd liefst 4-1 voor de thuisclub, dat Emrah Bassan, Djibril Dianessy (2 keer) en Junior Torunarigha zag scoren. Tussendoor deed Karim Loukili iets terug.

Helmond Sport - FC Emmen: 1-3

Met een heerlijke goal opende FC Emmen de score bij Helmond Sport. Check die knal van Issa Kallon! Die goal was de opening van een leuke wedstrijd, die uiteindelijk in een 3-1 zege voor de gasten eindigde. Cas Peters en Frank Olijve zorgden nog voor rust voor de 0-3 tussenstand. Pas 10 minuten voor tijd deden de Brabanders iets terug via Furghill Zeldenrust.

RKC Waalwijk - FC Dordrecht: 2-1

39. Alvin Daniels 0-1, 83. Irvingly van Eijma 1-1, 90. Van Eijma 2-1.

Almere City - SC Cambuur: 0-1

59. Tarik Tissoudali 0-1.

FC Oss - FC Den Bosch: 1-1

30. Fatih Kamaci 1-0, Mario Bilate 1-1

Achilles'29 - Jong Ajax: 2-3 (De wedstrijd begon een half uur later, omdat de vierde official vlak voor het duel onwel werd)

12. Doriano Kortstam 1-0, 22. Ezra Walian 1-1, 31. Kaj Sierhuis 1-2, 63. Sierhuis 1-3, 68. Niek Versteegen 2-3.