Overzicht Juup League: VVV loopt uit op concurrentie, gekke scheids bij NAC

Brian Vesseur • 22:53, 10-03-2017 / Laatste Update: 12:53, 07-01-2024

Een superavond voor VVV-Venlo op vrijdag. De koploper van de Jupiler League zag achtervolgers Jong Ajax en Jong PSV punten verliezen en won zelf van Fortuna Sittard. Bij NAC - Telstar gebeurde wat opvallends: scheidsrechter Ed Janssen besloot na 42 minuten voor de rust te fluiten. Na de pauze werd er nog 3 minuten dezelfde kant op gespeeld, vervolgens begon de tweede helft.

VVV-Venlo - Fortuna Sittard 4-1

Een ruime overwinning voor koploper VVV. De ploeg won met 4-1 van Fortuna Sittard, voor deze speelronde de nummer 15 in de Jupiler League. Ralf Seuntjens scoorde een hattrick namens de thuisploeg, Vito van Crooij zorgde ook voor een goal. Emrah Bassan maakte de eretreffer namens Fortuna.

De Graafschap - Jong Ajax 3-2

Bij Jong Ajax begon David Neres in de basis. De man van 12 miljoen zag het 2e elftal van Ajax niet winnen van De Graafschap, ondanks een 1-2 voorsprong na 35 minuten. Zijn ploeggenoten Vaclav Cerny en Frenkie de Jong troffen doel, bij de Doetinchemmers maakte Anthony van den Hurk een hattrick. Jong Ajax staat 2e in de eerste divisie.

Jong PSV - Almere City 0-1

De nieuwe nummer 4 van de Jupiler League wist in eigen huis niet te winnen van Almere City. De bezoekers wonnen in Eindhoven met 0-1 van Jong PSV. Doelpuntenmaker was Calvin Mac-Intosh. FC Volendam, dat wel wist te winnen, neemt de 3e plek over van de Eindhovenaren.

FC Volendam - Helmond Sport 1-0

Door een doelpunt van Enzo Stroo heeft FC Volendam de 3e plek overgenomen van Jong PSV. De debutant scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Helmond Sport: 1-0. De uitploeg blijft door de nederlaag op plek 12 hangen.

RKC Waalwijk - FC Oss 3-0

RKC Waalwijk heeft mede dankzij een heerlijke goal van Johan Voskamp met 3-0 gewonnen van FC Oss. Het doelpunt is hieronder te zien. Voskamp scoorde 2 keer, Fred Benson maakte ook een doelpunt.

Johan Voskamp maakt zijn tweede van de avond op deze manier. @RKCWAALWIJK #rkcoss #jupilerleague https://t.co/uFiaIyrEdc pic.twitter.com/rafveCRFbx

— FOX Sports (@FOXSportsnl) March 10, 2017

NAC Breda - Telstar 1-0

NAC heeft in eigen huis met 1-0 van Telstar gewonnen. Wat er gebeurde in die wedstrijd was vreemd: scheidsrechter Ed Janssen floot na 42 minuten voor de rust. Na de pauze werd er nog 3 minuten dezelfde kant op gespeeld, vervolgens begon de tweede helft. Check de beelden daarvan hierrrrr.

Cambuur Leeuwarden - FC Den Bosch 0-1

Een vroeg doelpunt van Niek Vossebelt heeft Den Bosch 3 punten opgeleverd. Cambuur stond voor deze speelronde op plek 5, de Brabanders op plek 13.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 0-1

Florian Loshaj heeft MVV naar de overwinning geschoten tegen FC Dordrecht. Na 10 minuten zorgde de Belg voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

FC Emmen - FC Eindhoven 2-0

Bij FC Emmen heeft Genero Zeefuik zijn eerste doelpunt voor zijn club gescoord. De spits zag Alexander Bannink het andere doelpunt maken in de 2-0 overwinning op FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht - Achilles'29 0-1

Achilles'29 heeft belangrijke punten gepakt. De ploeg uit Gelderland won met 1-0 van Jong FC Utrecht en pakte daarmee het 10e punt van het seizoen. Jong FC Utrecht staat 18e met 15 punten meer. De achterstand van hekkensluiter Achilles op nummer voorlaatst FC Dordrecht is nog 'maar' 6 punten.