Overzicht KNVB Beker: Heerenveen schrikt zich een hoedje bij AFC, ook Sparta heeft moeite

Eimert Pruis • 23:52, 27-10-2021 / Laatste Update: 04:27, 08-01-2024

Sc Heerenveen heeft zich een hoedje geschrokken bij AFC. Tot laat in de wedstrijd stond de Friese club uit de Eredivisie met 1-0 achter bij AFC, de nummer 2 van de Tweede Divisie. Uiteindelijk wist Heerenveen toch nog met 2-1 te winnen in Amsterdam. Ook Sparta Rotterdam had moeite met een amateurclub in de TOTO KNVB Beker. GVVV werd met 2-0 verslagen.

AFC dacht aan een mooie stunt. Dalien Maatsen zette de Amsterdamse amateurclub al na 17 minuten op voorsprong. Het duurde tot aan de 76e minuut voordat Heerenveen gelijk maakte. Henk Veerman was daar verantwoordelijk voor. Het verzet van AFC was gebroken en 3 minuten later lag ook de 1-2 in de netten via Filip Stevanovic.

Alleen Sparta heeft het moeilijk

Sparta had het heel moeilijk in Veenendaal, tegen GVVV. Een doelpunt van Mario Engels in de 59e minuut zorgde voor ademlucht. In de slotfase maakte Vito van Crooij aan alle onzekerheid een einde.

Verder waren er geen echte verrassingen woensdagavond in de 1e ronde van de KNVB Beker. Eredivisieclubs FC Twente, Go Ahead Eagles, NEC en Fortuna Sittard wonnen allemaal hun bekerpotjes. Check alle uitslagen hieronder.