Pardew blij dat ‘Big Tom’ Beugelsdijk terug is in strijd tegen degradatie

21 februari 2020

ANP

In de strijd tegen degradatie heeft ADO Den Haag Tom Beugelsdijk terug. De verdediger zit zaterdag in en tegen Heerenveen voor het eerst weer bij de selectie. Ondanks zijn langverwachte terugkeer is de stemming nog niet al te best, want de afwezigheid van Crysencio Summerville is waarschijnlijk alweer de volgende tegenvaller.


ADO, de nummer 17 van de competitie, ging in de laatste 2 uitwedstrijden flink onderuit. Helaas voor Den Haag kan Summervile zijn ploeg waarschijnlijk niet helpen. Sinds de verloren partij tegen PSV trainde hij vaker niet dan wel mee door een enkelblessure.

Basisopstelling blijft een puzzel
Als Summerville er morgen niet bij is, moet Alan Pardew dus wéér wat anders proberen. De Engelse trainer had in 5 wedstrijden sinds de winterstop al 21 spelers nodig. Summerville was voor hem 1 van de weinige zekerheidjes.

'Big Tom'
"Hij is een belangrijke speler, maar we hebben opties", zegt de Engelsman zelfverzekerd. De aanstaande terugkeer van Tom Beugelsdijk zorgt ook voor enig optimisme in het Haagse kamp. Pardew haalt hem voor het eerst bij de selectie, al zal de rijzige verdediger niet beginnen. "Maar door zijn aanwezigheid geeft Big Tom het team al een boost", zegt Pardew.

De kritiek die aanzwelt, zegt de trainer niet veel te doen. "Ik moet de club redden van degradatie en ben alleen daarmee bezig. Ik verander veel om ook het seizoen dat we hebben te veranderen."