Pascal Jansen kijkt raar op van vertrek Ruud van Nistelrooij: ‘Zoiets verwacht je niet bij PSV’

26 mei 2023

Getty Images

Pascal Jansen leeft mee met Ruud van Nistelrooij. De trainer van AZ, die een verleden heeft bij PSV, zag zijn collega afgelopen week op een vreemd moment opstappen. Jansen noemt het opstappen niet 'des PSV'.


Ruud zal er zijn redenen voor hebben gehad, maar zoiets verwacht je niet bij PSV", zei Jansen vrijdag op de persconferentie voor AZ - PSV.

Lijstje
Door het ontslag van Van Nistelrooij gaat de naam van Jansen ook door de geruchtenmolen. "Er wordt enorm veel gespeculeerd, die lijstjes waren er al toen Ruud in de auto naar huis zat. Dat is typisch voor de voetballerij. Ik heb het hier bij AZ reuze naar mijn zin en onlangs mijn contract verlengd. Er is geen contact geweest tussen andere clubs en mij. Het is misschien prettig dat je bij die club wordt genoemd, maar ik ben er verder niet mee bezig. Aan de orde is dat we tegen PSV spelen."

Plek 3 of 4?
Zondag belooft een spannende dag te worden. PSV maakt met Ajax uit wie er 2e wordt in de Eredivisie, maar de Alkmaarders hopen juist op een slippertje van de Amsterdammers. Dan kunnen zij namelijk nog 3e worden. Dat verschil is voor trainer Jansen belangrijk.

"Als we winnen hebben we 70 punten. Met de halve finale van de Conference League die we hebben gehaald erbij kunnen we dan zeggen dat we een oké seizoen hebben gedraaid. Het was prima geweest als we in de Eredivisie langer hadden meegedaan. We willen meer en hebben het gevoel dat dat erin had gezeten."