Patrick Lodewijks kijkt uit naar Drommel vs. Bijlow: ‘Ga er goed voor zitten’

18 september 2021

Pro Shots

Voor Patrick Lodewijks zijn wedstrijden tussen PSV en Feyenoord altijd speciaal. De oud-keeperstrainer van het Nederlands elftal stond in het verleden zowel in Eindhoven als Rotterdam onder de lat. Hij kijkt vooral uit naar de strijd tussen Joël Drommel en Justin Bijlow, de huidige doelmannen van het Nederlands elftal.


"Ik vind ze allebei voor hun leeftijd al redelijk allround. Ze kunnen allebei goed meevoetballen en durven beiden uit hun goal te keepen, al vind ik Justin daarin wel wat dapperder. Ze zijn op een goede manier eigenwijs, maar niet koppig. Rustige jongens, prettig om mee te werken", vertelde Lodewijks tegenover de NOS.

Op 't bankie
"In topduels wordt van elke speler altijd net iets meer gevraagd. Ik ben benieuwd hoe deze jongens gaan reageren op dingen die misschien al in een vroeg stadium van de wedstrijd gebeuren. Een foutje bijvoorbeeld of een snelle tegengoal, of juist een goede redding. Dat vind ik heel interessant om te zien. Dus ik ga er zeker even goed voor zitten", besloot hij.

Lodewijks werd na het ontslag van bondscoach Frank de Boer ook op straat gezet, nu geniet hij even van de rust. "Het klinkt heel gek, maar ik ben geen moment in paniek geweest nadat ik geen baan meer had. Ik heb best wel hectische jaren achter de rug, ook op privégebied. Dit is een mooi moment om te resetten. Even niets is ook goed, merk ik, aan mezelf en aan mijn lijf."