Paul Gladon bezorgt Willem II in de blessuretijd een belangrijk punt

Orange Pictures

Robert Hüsken • 20:27, 16-02-2020 / Laatste Update: 05:38, 05-01-2024

Willem II heeft op de valreep nog een punt overgehouden aan de eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht. Een doelpunt in blessuretijd van invaller Paul Gladon zorgde ervoor dat de Tilburgers toch niet met lege handen achterbleven: 1-1.

FC Utrecht reisde na een uitstekende bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-4) met vertrouwen af naar Willem II, de stuntploeg van dit seizoen. Dat vertrouwen was goed terug te zien in het eerste kwartier van de wedstrijd. FC Utrecht pakte de Tilburgers direct bij de strot en kwam schitterend op voorsprong na 4 minuten. Jean-Christophe Bahebeck zorgde voor de 0-1.

Storm Dennis kreeg in de loop van de 2de helft steeds meer vat op de wedstrijd. De wind maakte hoge ballen het hele duel al uiterst onvoorspelbaar. Dat het ook nog eens keihard ging regenen, maakte het voetbal steeds moeilijker en zodoende slechter. Willem II had moeite om nog tot een serieus slotoffensief te komen op het drassige veld. In de 92ste minuut kwam de gelijkmaker er toch. Invaller Paul Gladon kon in de modder een rebound binnenschuiven nadat doelman Jeroen Zoet in eerste instantie nog redde op een inzet.

Helemaal ruk voor FC Utrecht, dat op 3 punten van Willem II had kunnen komen. Het gat blijft nu 6 punten.