PEC hijgt top 3 in de nek na knappe comeback in Tilburg

admin • 21:52, 16-12-2017 / Laatste Update: 14:19, 05-01-2024

Ook in Tilburg tegen Willem II liet PEC Zwolle zien dit seizoen lekker op dreef te zijn en dat ze zich niet zomaar uit het veld laten slaan. Na een 2-0 achterstand werd het nog 2-3 voor het team van coach John van 't Schip. Mustafa Saymak was de matchwinner.

PEC Zwolle hoefde niet lang te wachten op het 1ste tegendoelpunt. Spits Fran Sol, die een ijzersterk duo vormt met Bartholomew Ogbeche, kreeg na 10 minuten de bal voor zijn voeten en verschalkte keeper Diederik Boer: 1-0.

Geen paniek

Willem II was gevaarlijk in de 16 en kwam na 36 minuten op 2-0. De goal was van Ben Rienstra, oud-speler van de Zwollenaren. Maar PEC Zwolle is dit seizoen de club van de comebacks. Een achterstand zorgt allang niet meer voor paniek.

De inhaalrace startte PEC Zwolle vlak voor rust, toen een overtreding op Kingsley Ehizibue een penalty opleverde. Erik Bakker benutte het buitenkansje: 2-1.

Weer Saymak

Bakker had ook een aandeel in de gelijkmaker. Na een fraaie bal van de middenvelder maakte ploeggenoot Mustafa Saymak zijn 6de doelpunt van dit eredivisieseizoen. Hij schoof de bal uiterst koel binnen. Pas een kwartier voor het einde kreeg PEC Zwolle echt controle over de wedstrijd. Kansen op meer waren er amper. Toch viel de 2-3: uit de rebound maakte Saymak het winnende doelpunt.