PEC laat zich niet verrassen en wint simpel van amateurs

admin • 20:51, 21-09-2017 / Laatste Update: 01:20, 08-01-2024

Waar Eredivisieploegen Vitesse en NAC Breda gewoon werden uitgeschakeld door amateurs, heeft PEC Zwolle zijn plicht meer dan gedaan. De club van trainer John van t' Schip won met 5-0 van VV De Meern.

Het leek wel of PEC was gewaarschuwd door de nederlagen van Vitesse en NAC, want ze klapten er al direct goed op bij de amateurs. Dat leidde al tot een vroege goal van Stef Nijland. Toen Younes Namli en Piotr Parzyszek (pingel) de stand voor rust nog 0p 0-3 brachten, was het duidelijk dat er gelukkig geen veldje meer aan de lucht kwam deze avond.

Toch was er ook slecht nieuws. Philippe Sandler en doelpuntenmaker Namli moesten namelijk voor rust al worden vervangen door een blessure. Het leek voor het scoreverloop weinig uit te maken, want ook na rust werd er nog geprikt: Marinus maakte 4-0.

De wedstrijd leek op een weinig verrassende 4-0 uit te lopen, maar PEC was nog niet klaar met De Meern. In de blessuretijd kregen de Zwollenaren een tweede penalty, die Mokhtar mocht nemen. Hij faalde niet en schoot PEC naar 5-0 én naar de tweede ronde.