PEC-supporters opgepakt voor mishandeling politieagenten na duel met Vitesse

17 augustus 2019

Na de eredivisiewedstrijd tussen Vitesse en PEC Zwolle van vrijdagavond zijn in Arnhem 2 politiemensen mishandeld. Dit meldt het ANP. De agenten waren in het vak met uitsupporters omdat het daar onrustig zou zijn, zegt een woordvoerder.


De ene agent kreeg klappen, de ander werd in zijn rug getrapt. Daarop zijn alle vertrekkende voertuigen met Zwolse supporters gecontroleerd. De politie pakte er 3 op: een 18-jarige Zwollenaar en 2 jonge mannen van 18 en 21 uit IJsselmuiden. 2 van hen zijn aangehouden voor mishandeling, de 3e werd gearresteerd vanwege belediging.

Reclame
De voorzitter van de supportersvereniging van PEC Zwolle, Freddy Eikelboom, zegt dat zijn zoon 1 van de arrestanten is. Hij vond het politieoptreden buitensporig, meldt hij op Twitter. "Verschrikkelijk. De politie Arnhem is bezig met een razzia en matpartij richting supporters PEC Zwolle."

Volgens Eikelboom waren in het uitvak 'wat jonge jongens aan het drukken omdat de ophoudprocedure langer duurde dan was afgesproken'. "Toen moesten er idioten de trap af en van zich af meppen! Ziek volk." Lees zijn Twitter-tijdlijn voor meer informatie.