PEC-trainer John Stegeman boos op team en ‘schijterige’ Etiënne Reijnen: ‘Hoofd erin’

17 augustus 2019

BSR

Eredivisieclub PEC Zwolle start, net als vorig jaar, dramatisch aan het seizoen. De club heeft 0 punten uit 3 en gaat als hekkensluiter het weekend in.


"De 1e helft hebben we comfortabel gespeeld aan de bal, ook vrij goed. In de 2e helft krijg je direct een penalty tegen en dan zakt het in. Vitesse had niet de beste dag, vooral de 1e helft niet, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Bij ons ontbrak het aan de eindpass", zei Stegeman na afloop tegen de aanwezige media.

Volgens hem zijn FC Utrecht-uit en Vitesse-uit duels die PEC kan verliezen. "Maar een thuiswedstrijd tegen Willem II hoor je normaal gesproken te winnen. Er komt nu een reeks aan, waarin je punten kan pakken. Volgende week thuis tegen Sparta moet het publiek erachter gaan staan, moeten wij gas geven en zorgen dat we 3 punten pakken. Dat is heel belangrijk om het goede gevoel te krijgen."

Negatief
Een goed gevoel had trainer John Stegeman zeker niet. De coach brandde zijn ploeg behoorlijk af. "Ik baal een beetje en ik ben een beetje boos, omdat ik vind dat we de wedstrijd tegen Vitesse heel gemakkelijk weggeven. In de 1e helft zijn we minimaal gelijkwaardig aan Vitesse, alleen is het bij ons in de eindfase wel blaffen, maar niet bijten."

Het spel was volgens hem ook best aardig. "We komen een paar keer goed door, maar dan moet je ook zorgen dat je scoort. Maar in de eindfase voor rust werden we slordig aan de bal en daarmee hielpen we Vitesse, dat ons daardoor onder druk kon zetten. In de rust had ik een goed gevoel. We hadden een plan hoe we Vitesse meer pijn konden doen. Maar dat plan kon al na 2 minuten in de prullenbak, omdat we verschrikkelijk verdedigden."

Slappe hap
Hiermee doelde Stegeman vooral op het strafschop-moment. Etiënne Reijnen kreeg de bal wat knullig en onbedoeld tegen zijn hand. "De penalty die we tegen krijgen vind ik gewoon een fout van ons. Hoe je daar verdedigt met je hand omhoog." Hij was echt niet blij. "Ik noem dat schijterig, al moet ik daar misschien mee oppassen." Koppie erbij, vindt Stegeman. "Je bent verdediger en dan mag je gewoon je mooie hoofd erin gooien vind ik", aldus Stegeman,