PEC-voorzitter Visser vindt trainer Stegeman een ‘ongelofelijke klojo’

14 september 2019

BSR/SOCCRATES

Adriaan Visser, de voorzitter van PEC Zwolle, kreeg vorige week een belletje van trainer John Stegeman. Die biechtte op dronken zijn Mercedes in de prak te hebben gereden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en Stegeman zelf heeft heel veel spijt. Toch was het voor Visser een rumoerige week.


"John was heel emotioneel toen hij belde’’, zegt Visser een week na het incident tegen De Stentor. "Verschrikkelijk emotioneel. Waarschijnlijk had hij eerst aan zijn familie verantwoording afgelegd. Dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten."

Klojo
Vissers eerste reactie was echter: "Ongelofelijke klojo. Natuurlijk heb ik dat ook tegen hem gezegd. Daar hebben we geen misverstand over. Doordat hij dit doet, is hij een ongelofelijke klojo die – om te beginnen – zijn familie, maar ook zijn werkgever en zichzelf tekort doet. Ik voelde ook teleurstelling. Maar ik weet dat mensen helaas niet perfect zijn."

Ontslag te makkelijk
De clubleiding heeft Stegeman een boete opgelegd en de oefenmeester moet meewerken aan een maatschappelijk project. Over een ontslag is niet nagedacht. "Dat is de meest gemakkelijke weg. Lekker stoer, maar dat is mij te makkelijk", aldus Visser.