PEC wint verhitte IJsselderby na zéér overtuigend slotoffensief

admin • 17:24, 19-03-2017 / Laatste Update: 05:37, 07-01-2024

PEC Zwolle heeft Go Ahead Eagles dieper in de problemen geduwd. De mannen van Ron Jans wonnen de verhitte IJsselderby zondagmiddag in Deventer na een zéér overtuigend slotoffensief: 1-3.

Het begin in Deventer leverde heel wat spektakel op. De wedstrijd begon later door vuurwerk op het veld en al na 2 minuten spelen zorgde de thuisploeg voor het volgende vuurwerk. Elvis Manu gaf een heerlijke pass met de buitenkant van de voet op Chirivella, die de bal van dichtbij binnen gleed: 1-0.

Spektakel

De Adelaarshorst stond compleet op z'n kop, maar lang kon er niet gejuicht worden. Amper 3 minuten later werd Queensy Menig de 'verlosser' van PEC. De aanvaller omspeelde keeper Theo Zwarthoed en tikte de bal binnen: 1-1. Een heerlijk begin van de IJsselderby.

Via Mokthar en Bouy kreeg het betere PEC vervolgens kans op de 1-2 en bij GAE was het Sam Hendriks die 5 minuten voor rust de 2-1 op z'n schoen had. Na een geweldige start gingen beide ploegen met een matig vervolg richting de thee.

PEC sterker

Na rust ging PEC door waar het de 1e helft mee eindigde: beter voetbal dan GAE. Via Mokhtar, Thomas en Menig kregen de bezoekers beste kansen, maar de thuisploeg kwam keer op keer goed weg door keeper Zwarthoed. Het sterk spel van PEC leek dus op niets uit te lopen tot de 81e minuut. Na een fraaie counter schoot Django Warmerdam de bal in de verre hoek: 1-2.

Van Polen

PEC won nog nooit beide ontmoetingen met GAE in 1 seizoen en leek daar nu wel naar op weg. En dat gebeurde ook toen de bezoekers voor het eerst sinds 16 januari 2016 (!) een pingel kregen. Uitgerekend de meest gehate PEC'er in Deventer, aanvoerder Bram van Polen, schoot 3 minuten voor tijd hard binnen: 1-3.

[poules_game teasertext="" team="pec-zwolle" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]