PEC Zwolle buigt in half uur voetballen achterstand om en wint onweersduel

BSR/Soccrates

admin • 22:40, 29-04-2019 / Laatste Update: 18:28, 12-12-2023

PEC Zwolle heeft het resterende half uur dat nog tegen Groningen moest worden gespeeld de volle buit gepakt. Na de afgelasting van 5 dagen geleden moest PEC Zwolle - FC Groningen nog worden afgemaakt. De thuisploeg boog een 1-2 achterstand in 34 minuten tijd om in 3-2 voorsprong.

De wedstrijd begon in de 56e minuut. FC Groningen had een 1-2 voorsprong en hoefde alleen maar een half uur de verdediging gesloten te houden.

Snelle doelpunten

In de 75e minuut was het raak! Bram van Polen maakte de 2-2. Lennart Thy maakte er in de 81e minuut zelfs 3-2 van. Thy maakte op 24 april, toen het 1e deel van de wedstrijd werd gespeeld, ook al een doelpunt.

Voor FC Groningen maakten Kaj Sierhuis en Paul Gladon de vorige keer de 2 doelpunten.

Georganiseerde chaos

"Het was georganiseerde complete chaos. Ik vond het echt mooi om te doen. Misschien was het wel een voordeel dat we deze wedstrijd op achterstand begonnen",  zei Van Polen na afloop voor de camera's van Fox. "Het was vol gas bij ons."