PEC Zwolle eerste kwartfinalist KNVB-beker na zege op NEC

Martijn Baars • 21:18, 19-12-2017 / Laatste Update: 13:00, 05-01-2024

PEC Zwolle is de eerste kwartfinalist van de KNVB-beker dit seizoen. De ploeg uit Overijssel was in eigen huis met 2-0 te sterk voor NEC Nijmegen.

De wedstrijd in Zwolle begon met een hoop opwinding. Eerst gaf scheidsrechter Björn Kuipers voor het eerste fluitsignaal aan dat er geen contact kon worden gelegd met de videoscheids. Die had dus lekker de eerste helft vrij.

Strafschop in de tweede minuut

Gelukkig leverde dat geen problemen op. In de 2e minuut floot Kuipers wel al voor een (terechte) strafschop voor PEC. NEC-verdediger Sturing legde een PEC-aanvaller neer. Erik Bakker zag zijn strafschop gekeept worden door Joris Delle.

Twee goals

Voor de rust had PEC het publiek toch laten juichen. Youness Mokhtar scoorde uit een scrimmage. Vlak na rust besliste PEC het duel. Terell Ondaan scoorde de 2-0. De nummer 2 van de Jupiler League voetbalde aardig mee, was ook niet kansloos, maar kreeg de bal maar niet gevaarlijk voor doelman Diederik Boer van PEC.