PEC Zwolle maakt na rust gehakt van tiental Fortuna Sittard

Soccrates Images

Martijn Baars • 18:19, 07-04-2019 / Laatste Update: 10:21, 07-01-2024

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met hele dikke cijfers van Fortuna Sittard gewonnen. Met rust stond het nog 'maar' 1-0, maar na rust gaf de ploeg van trainer Jaap Stam gas: 5-0.

Het ging de tweede helft zo makkelijk, omdat Fortuna al in de eerste helft een direct rode kaart kreeg. Ninaj legde de doorgebroken Mike van Duinen neer en moest vertrekken. Het was alweer de 3e wedstrijd op rij dat de Limburgers de wedstrijd met 10 man eindigden. Vlak voor die rode kaart had Vito van Crooij de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong gezet.

Snelle goals na rust

Na rust scoorden Youness Namli, Lennart Thy (2 keer) en Van Duinen binnen het kwartier, waardoor het al snel 5-0 stond. Daarna kon Stam lekker wisselen, om wat spelers te sparen voor de rest van de strijd tegen degradatie.

9 punten voor op degradatiezone

Door de dikke zege doet PEC sowieso goede zaken in de strijd om de degradatiezone te ontwijken. Het gat naar plek 16 van De Graafschap is nu 9 punten.