PEC Zwolle wil wedstrijd tegen Willem II uitstellen om coronauitbraak, KNVB zegt NEE

13 januari 2022

Pro Shots
PEC Zwolle

De KNVB heeft het verzoek van PEC Zwolle om het duel met Willem II uit te stellen afgewezen. Zwolle speelt vrijdag om 20.00 uur tegen Willem II, maar kampt met een coronauitbraak.


De KNVB openbaarde eerder deze week de richtlijnen voor het uitstellen van duels in het geval van een groot aantal coronabesmettingen bij een club. Volgens de voetbalbond zijn er twee redenen om een wedstrijd uit te stellen: als clubs niet over 13 spelers, waarvan 1 keeper, beschikken óf in het geval van 'een medische ongecontroleerde uitbraak'. In het 2e geval worden in zeer korte tijd steeds meer spelers positief getest.

Niet aan richtlijnen voldaan
Volgens de voetbalbond voldoet het verzoek van Zwolle niet aan de richtlijnen en dus moet de wedstrijd gewoon doorgaan. Tenzij er vrijdag nog opeens nieuwe coronagevallen opduiken in Zwolle.

"Het duel gaat in principe gewoon door", zegt een woordvoerder van de KNVB. "PEC voldoet nu niet aan de richtlijnen om een wedstrijd te kunnen verplaatsen. Dat heeft de bondsarts beoordeeld waarna wij PEC hebben laten weten dat wat ons betreft die wedstrijd gewoon moet doorgaan. Dat is op dit moment de situatie. Stel nu dat er bij PEC op vrijdag ineens weer vijf coronagevallen zijn bijgekomen, dan kan de zaak natuurlijk weer anders worden."

Veel coronagevallen in Eredivisie
Het is de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft van de Eredivisie, die enkele weken stillag. Veel clubs in het betaald voetbal hebben te maken met besmettingen. Mede om die reden zag een aantal clubs af van een trainingskamp in het buitenland, zoals Feyenoord en PSV. Enkele clubs - onder meer Ajax en Vitesse - vertrokken wel naar het buitenland, maar keerden vroegtijdig terug.