Penaltydrama Lisse en Hoek eindelijk voorbij: Hoek door

11 oktober 2017

ANP

De strafschoppensoap bij FC Lisse en HSV Hoek is eindelijk voorbij. Na de mislukte serie in september, won Hoek de penaltyserie woensdagavond alsnog. Bijzonder was dat Lisse de eerste 'serie' won.


Robert van Boxel miste de 2e penalty van FC Lisse. Dat deed de Let Titas Vitukynas van Hoek niet, waardoor Hoek al na 2 pingels een voorsprong had. Die stand bleef staan, totdat Hoek-speler Fabian Wilson de winnende penalty hoog over schoot.

Keeper de held
In de om-en-om serie ging het weer gelijk op. Jordi de Jonghe, keeper van Hoek, stopte de 7e penalty van Lisse. Daarna was het de beurt aan aanvoerder Reguillo Vandepitte om de wedstrijd te winnen. En dat deed hij.

Heracles Almelo
Niet Lisse, maar Hoek is nu dus door naar de volgende ronde. Daarin treft de Zeeuwse amateurvereniging Heracles in Almelo!

In de officiële bekerwedstrijd op 20 september won FC Lisse de penaltyserie na verlenging met 5-4. Het enige probleem was dat de scheidsrechter van dienst besloot de serie te nemen volgens het 'ABBA'-principe. Daarmee wordt bedoeld dat eerst team A 1 strafschop neemt, vervolgens team B 2 en daarna team A weer 2.

KNVB: penalty's moeten over
Met dat systeem wordt in bepaalde landen en in bepaalde competities getest, maar niet door de KNVB. De Nederlandse voetbalbond besloot daarom een onderzoek in te stellen en kwam tot de conclusie dat de penaltyserie opnieuw moest worden genomen.

Lisse naar de rechter
Lisse stapte naar de rechter, want ja: zij hadden gewonnen. Maar ook de rechter besloot dat het besluit van de KNVB juist was. En dus moest de selectie van Hoek woensdagavond 200 kilometer heen en weer 200 kilometer terug naar Lisse voor alleen een strafschoppenserie.

Geen alcohol, vuurwerk en trommels
De dagen voorafgaand aan de nieuwe penaltyserie werd er door beide ploegen veel getraind. Omdat de lokale politie vreest voor ongeregeldheden, werden er flink wat regels ingevoerd. Zo was er een alcoholverbod (ook in de kantine), waren trommels, megafoons en vuurwerk verboden en werd iedereen gefouilleerd.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht