Peter Bosz wint Rinus Michels Award

19 mei 2017

ANP

Peter Bosz heeft de Rinus Michels Award voor trainer van het jaar gewonnen. De trainer van Ajax, bezig aan zijn eerste seizoen, werd verkozen boven onder andere Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Ook Erik ten Hag, winnaar van vorig seizoen hield Bosz onder zich. Met Ajax werd hij dit seizoen 2de in de eredivisie en ook staat hij in de finale van de Europa League.


Bosz volgde begin dit seizoen Frank de Boer op bij Ajax, die het na 5,5 jaar welletjes vond. Bosz kon in tegenstelling tot De Boer geen Eredivisie-titel winnen met de Amsterdammers, die ging naar rivaal Feyenoord. Wel oogstte hij veel lof voor zijn werkwijze en speelstijl met Ajax, dat in de loop van dit jaar steeds frivoler ging spelen. Met dat spel bereikte de ploeg de finale van de Europa League, die plaatsvindt op 24 mei.

Andere kanshebbers
Naast Van Bronckhorst (1ste met Feyenoord) en Ten Hag (4de met FC Utrecht) waren ook Mitchell van der Gaag en Henk Fraser genomineerd. Van der Gaag hield Excelsior met een knappe 12de plek in de Eredivisie, Fraser won met Vitesse de bekerfinale.
reacties
ReageerReageer op dit bericht