Petrovic doet minder leuke onthulling over vorige Feyenoord-periode: ‘Speelt nu geen rol meer’

4 juli 2020

BSR Agency

Zeljko Petrovic kreeg dreigbrieven toen hij in juli 2004 voor het eerst bij Feyenoord aan de slag ging, als assistent van toenmalig hoofdcoach Ruud Gullit. Die brieven zijn door de Rotterdamse club aan de politie overhandigd. Die zag er een tijdlang op toe dat er niets gebeurde als hij van de Kuip naar het trainingsveld wandelde.


Petrovic (54) onthult dat nu hij begin volgende week zijn handtekening zet onder een 1-jarig contract in Rotterdam-Zuid, waar hij Dick Advocaat gaat assisteren. "De gebeurtenissen van toen spelen geen rol meer. Ik ben geen moment bang geweest. De fans mogen roepen wat ze willen."

'Stemming sloeg snel om'
Petrovic denkt dat een aantal fans destijds liever had gezien dat 1 van de iconen van Feyenoord assistent geworden was van Gullit. "Je hebt er altijd gekke mensen bij. Door mijn persoonlijkheid sloeg de stemming snel om. Ik sprak gewoon met iedereen. Met de fans bouwde ik een heel goede band op."

Hij vindt met terugwerkende kracht dat hij het met Gullit in zijn 1e periode bij Feyenoord goed heeft gedaan. "Die zorgde ervoor dat Salomon Kalou bij Feyenoord bleef. Alleen daarom al moeten ze blij zijn met hem. Er was weinig budget. Het is zwaar onterecht dat Gullit daar de rekening voor moest betalen."