Van der Poel moest van begin tot eind oplettend zijn op EK

10 november 2019

BELGA

Het was Mathieu van der Poel tegen de Belgen op het EK in Italië. De veldrijder pakte zijn 3e Europese titel op rij, maar de Belgische rijders zorgden voor de nodige concurrentie. Tegen Sporza zegt Van der Poel wat hij van de tegenstand vond.


,,Ik had er vooraf al voor gevreesd dat het moeilijk zou worden en dat is ook gebleken", zei hij tegen Sporza. Pas in de slotronde van het EK in het Italiaanse Silvelle wist de wereldkampioen zijn laatste tegenstander, Eli Iserbyt, achter zich te laten. Op de meet had hij drie seconden voorsprong op Iserbyt. Laurens Sweeck werd op 20 seconden derde.

De magische slotronde
Zenuwachtig was Van der Poel niet geworden van de tegenstand. ,,Het voordeel is dat ik heel rustig kan blijven tot in de finale. Ik weet dat ik nog altijd een goede laatste ronde in de benen heb.”

Fataal
Van der Poel nam het initiatief in de slotronde, precies zoals hij het zich had voorgenomen. ,,Ik wilde niet met te veel man de laatste ronde ingaan. Het was op dit parcours moeilijk om er voorbij te komen. Als je op kop reed, kon je een foutje maken. Als tweede kon dat fataal zijn."