Poolse media: ‘Oranje-machine maakt indruk en is één van de WK-favorieten’

23 september 2022

Pro Shots
steven-bergwijn-oranje-wk-favoriet

Oranje won donderdag met 0-2 van Polen in de Nations League en de Poolse media zijn daar niet over te spreken. Zij hadden meer verwacht van Robert Lewandowski en zijn teamgenoten, maar er is wel volop lof voor Louis van Gaal en zijn team.


De krant Wyborcza schrijft: "De Nederlanders dansten en Polen keek toe. Jarenlang was Polen onaantastbaar in eigen huis, maar nu verloren we voor de 3e keer op rij. Het groene veld veranderde in sappig oranje. Polen stond erbij en keer ernaar."

'Zwak team versus machine'
TVP Sport kraakt Polen ook en looft Oranje: "Zwak team versus een machine. Er zijn van die wedstrijden waarin je smachtend wacht op het laatste fluitsignaal. De confrontatie met Nederland behoorde tot die categorie."

Przeglad Sportowy sprak tenslotte van "een kleurloze wedstrijd van de Polen. "De Nederlanders deden hun werk zonder al te veel moeite. Een heel teleurstellende wedstrijd en er mag gesteld worden dat we nog geen team hebben dat klaar is voor het WK", zo vreest het medium.

'Oranje één van beste teams van Europa'
Bondscoach Czeslaw Michniewicz van Polen, trok het boetekleed aan, maar liet wel weten "dat Nederland één van de beste teams van Europa is. Ze zijn in zowel de Nations League als op het WK een van de favorieten."