Pover PSV kan titel vergeten na gelijkspel tegen ADO

admin • 23:38, 15-04-2017 / Laatste Update: 07:49, 07-01-2024

PSV had nog een sprankje hoop op de titel, maar dan moesten ze er wel voor zorgen dat ze in ieder geval zelf wonnen. Uit bij ADO Den Haag lukte het de Eindhovenaren in een matig duel niet een vroege 0-1 voorsprong vast te houden. PSV kan de titel waarschijnlijk nu écht vergeten. ADO pakt misschien wel een kostbaar puntje tegen degradatie.

PSV opende al snel de score. In de 7e minuut gaf Jurgen Locadia een voorzet op Pröpper. Hij rondde de bal knap af met z'n linkervoet. Locadia verving Luuk de Jong in de basisopstelling. Verder gebeurde er bar weinig in Den Haag in de 1e helft.

Buitenspelgoal

5 minuten na rust leek ADO via Mike Havenaar op gelijke hoogte te komen. Hij rondde een voorzet af, maar deed dat in buitenspelpositie. De goal werd terecht afgekeurd.

Even later kon Havenaar vrij inschieten, maar deed dat veel te slap, waardoor Jeroen Zoet de bal nog kon stoppen.

Zwak PSV

PSV speelde niet sterk en ADO werd steeds beter. Toch deed PSV wel nog wat terug. De man van de goal, Pröpper, maakte het in de 58e minuut doelman Zwinkels van ADO lastig, maar die redde goed.

Arias faalt

Een paar minuten later stond Arias oog-in-oog met de goalie, maar hij had het vizier niet op scherp staan en legde de bal in de voor hem verkeerde kant het zijnet.

Een kwartier voor tijd kreeg Arias weer een grote kans. Hij had alle tijd om in de 16 aan te leggen. Hij schoot de bal hard, maar recht op Zwinkels af.

Nu wel Havenaar!

3 minuten voor het eindsignaal was het wél raak voor ADO. Havenaar scoorde eerder al een afgekeurde goal, maar dit keer telde hij wel gewoon. Hij kopte ADO op gelijke hoogte met de Eindhovenaren. Verdiend, want ADO gooide in de 2e helft alles in de strijd.

Degradatiezorgen nemen toe

Door de winst van Excelsior komen de teams nog dichter bij elkaar te staan in de kelder van de eredivisie. ADO staat nu 13e op slechts 4 punten van Sparta en NEC die op de plekken staan van degradatieplay-offs. PSV blijft gewoon 3e met 3 punten achterstand op Ajax en 4 op Feyenoord. Die komen zondag wel allebei nog in actie.