HISTORISCH! Ajax pakt bizar record in de eredivisie na de 0-13 in Venlo

BSR Agency

Robert Hüsken • 19:59, 24-10-2020 / Laatste Update: 12:23, 07-01-2024

Ajax heeft VVV-Venlo compleet voor schut gezet. Het is vandaag 10 jaar geleden dat PSV met 10-0 won van Feyenoord. Dus dacht Ajax: op die datum kunnen wij ook pieken. De Amsterdammers maakten deze zaterdag 24 oktober 2020 VVV-Venlo helemaal kapot. Na 87 minuten voetballen is het al 0-13 in Venlo.

Bij rust was het al 0-4 in Venlo. Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré (2) en Dusan Tadic maakten voor rust de doelpunten. Na rust pakte Christian Kum al snel rood. Daarna ging het hard in Venlo. Traoré, Antony, Ekkelenkamp en Daley Blind zorgden binnen 5 minuten voor 4 treffers: 0-8.

Record?

Op naar de 10 dus. Op naar het eredivisierecord van 12-1 van Ajax - Vitesse in 1972. Lassina Traoré maakte in de 65ste minuut de 0-9. Dat doel moest behaald worden. Dus mocht Klaas-Jan Huntelaar ook nog even invallen. Hij kreeg ruim 20 minuten de tijd om Ajax aan de 10 te helpen in Venlo. Nou, daar had hij maar een paar minuten voor nodig. Huntelaar benutte een strafschop en maakte het na 74 minuten 0-10. En 2 minuten later maakte Huntelaar nog de 0-11. En weer 2 minuten daarna schoot Lisandro Martinez de 0-12 binnen.

Daarmee was het record al virtueel verbroken. Ook de grootste uitzege ooit (was Sittardia - Sportclub Enschede) van 1-10, in 1960 was verbroken. Zeker toen Traoré zijn 5de binnenschoot: 0-13. Verzin je toch niet? Ongelofelijk. De Schande van Venlo.