Problemen voor Ajax: Ten Hag op alle vlakken slechter dan Keizer

16 april 2018

Pro Shots

Ajax ging zondag pijnlijk met 3-0 onderuit tegen PSV in Eindhoven, waarna de Eindhovenaren de kampioensschaal omhoog mochten houden. In de winterstop werd de voorganger van Erik ten Hag, Marcel Keizer, nog ontslagen, maar nu blijkt uit cijfers van de Telegraaf dat de opvolger eigenlijk op alle vlakken slechter presteert dan Keizer.


Keizer had het vanaf het begin niet makkelijk in Amsterdam, met als absoluut dieptepunt het drama van Appie Nouri. Toch behaalde hij gemiddeld per wedstrijd 2,24 punten, scoorde zijn ploeg gemiddeld 3,00 doelpunt en kregen ze 0,94 doelpunt tegen. Cijfers die voor algemeen directeur Edwin van der Sar en collega Marc Overmars voldoende reden waren om Keizer de laan uit te sturen tijdens de winterstop.

Slechter
Nu blijkt dus dat opvolger Ten Hag het helemaal niet beter heeft gedaan. Sterker nog, Ten Hag presteerde zelfs nog slechter dan Keizer: 2,23 punt per wedstrijd, 2,00 doelpunt en 1,08 tegendoelpunt. Normaal gesproken krijgt Ten Hag in het nieuwe seizoen gewoon nog een kans, omdat hij natuurlijk halverwege het seizoen pas binnen viel. Maar er is wel degelijk werk aan de winkel in Amsterdam.