Promovendus Emmen pakt 3 punten tegen 10 man FC Utrecht

admin • 18:47, 16-09-2018 / Laatste Update: 01:47, 06-01-2024

De 2e uitzege voor FC Emmen in de Eredivisie is een feit. In de Galgenwaard werd FC Utrecht, de ploeg van aanstaand trainer Dick Advocaat, met 2-1 geklopt.

Utrecht opende in de 13e minuut de score dankzij een doelpunt van Sander van de Streek. FC Emmen kwam er in de 1e helft niet aan te pas, maar daar kwam door een rode kaart van Urby Emanuelson verandering in.

Keiharde pegel

Luciano Slagveer schoot in de 51e minuut de gelijkmaker tegen de touwen en Glenn Bijl schoot FC Emmen met een keiharde pegel in de 78e minuut naar een 2-1 voorsprong, wat de 2e Eredivisie-zege betekende voor de Drentenaren.

Historie

FC Emmen is na FC Twente in 1965 pas de 2e promovendus die 2 van zijn eerste 3 uitwedstrijden in de Eredivisie weet te winnen. FC Emmen stijgt door de overwinning naar de 8e plaats in de competitie.