Protestactie KNVB en Nederlandse clubs heeft geen zin: stadions voor 33 procent gevuld

25 januari 2022

Pro Shots

Er is goed en minder goed nieuws na de coronapersconferentie. De stadions mogen eindelijk weer open bij sportwedstrijden, alleen de protestactie van de KNVB en Nederlandse voetbalclubs heeft weinig zin gehad. Stadions in Nederland mogen voor 33 procent gevuld worden, terwijl ze hoopten op 2/3e.


Minister-president Mark Rutte vertelde dat stadions maar voor 1/3e gevuld mogen worden. Voor het bijwonen van sportwedstrijden is een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar) nodig. Fans zijn verplicht te zitten in de stadions en de 1,5-meterregel te respecteren.

De versoepelingen gaan in per woensdag 26 januari en gelden voor 6 weken, over 3 weken is er een nieuwe evaluatie. Dat betekent dat er bij de Keuken Kampioen Divisie aankomend weekend weer fans mogen zijn.

KNVB
'Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld. Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen', schreef de KNVB in de protestactie.

'Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3e te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3e bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions.'

Binnenevenementen
Voor het EK futsal (zaalvoetbal) en het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam betekenen de versoepelingen ook redelijk goed nieuws. Zij mogen 1250 mensen uitnodigen.