PSV bekert na moeizame pot tegen FC Volendam verder

BSR Agency

Bart van der Wijst • 00:00, 20-01-2021 / Laatste Update: 11:19, 05-01-2024

PSV heeft de kwartfinales van de KNVB Beker op zeer moeizame wijze bereikt. FC Volendam tikte de nummer 3 van de Eredivisie in de 1e helft helemaal scheel en kreeg genoeg kansen om te scoren. Lars Unnerstall, die het bekertoernooi keept, stond keer op keer in de weg. PSV herstelde zich de 2e helft en won met 2-0.

Dat FC Volendam voor de pauze niet scoorde, mag een wonder heten. Er werden 4 à 5 grote kansen gecreëerd, maar geen enkeling ging erin.

PSV na rust beter

Na de thee was het verzet van FC Volendam snel gebroken. Noni Madueke schoot de 1-0 binnen en daarna was het lange tijd gedaan met de thuisploeg. Denzel Dumfries zorgde vanaf 11 meter, een penalty die hij zelf versierde, voor de eindstand.

Toch kreeg Volendam nog de kansen voor een eretreffer. PSV verslapte en daardoor kon de thuisploeg nog een verdiende goal maken, maar dat lukte helaas voor hen niet.

Vitesse en Excelsior door

Naast PSV bekerden ook Vitesse en Excelsior door. Vitesse won thuis van ADO Den Haag (2-1) en Excelsior versloeg MVV na strafschoppen. Na 120 minuten stond het in Maastricht 2-2.