PSV boekt dikke zege tegen Zwitserse stuntelploeg: 1-5 in Zürich

6 oktober 2022

Getty Images
Verslag PSV Zurich Europa League 1-5 Wie Gescoord

PSV heeft de 1e overwinning in de Europa League van dit seizoen te pakken, en hoe! In Zwitserland werd het zeer slecht draaiende FC Zürich volledig tureluurs gespeeld: 1-5.


Zie ook 🎥: 5-klapper! Check hier ALLE goals van PSV tegen het armzalige FC Zürich

Trainer Ruud van Nistelrooij gaf Yorbe Vertessen de voorkeur in de aanval en de Belg betaalde dat vertrouwen in het 1e kwartier al uit met 2 doelpunten. Hiermee werd de aanvaller de 1e PSV'er in de geschiedenis die in het 1e kwartier van een Europese wedstrijd 2 treffers wist te maken. PSV ging riant rusten na nog meer goals van Cody Gakpo en Xavi Simons.

Sloperij
Na de pauze maakte aanvoerder Gakpo zijn 2e van de avond met een keihard raak schot in het dak van het doel. Zürich, dat daar tot dan toe slechts 1 kansje tegenoverstelde, had ook na 5 wissels niets te vertellen. PSV-invaller Anwar El Ghazi trof met zijn poging nog de lat, waarna Zürich via voormalig MVV- en NEC-aanvaller Jonathan Okita de eer redde.

Op dat moment stonden Vertessen, Gakpo en Simons al niet meer op het veld. Naast Okita vielen ook voormalig Eredivisie-spelers Karol Mets en Donis Avdidjaj in bij de Zwitsers, die nog altijd wachten op hun 1e officiële overwinning van het seizoen.