PSV-coach Ernest Faber woest na uitschakeling in beker: ‘Schandalig, mis eer en trots’

23 januari 2020

BSR

PSV-coach Ernest Faber was enorm pissig na het drama in de beker tegen NAC. PSV verloor alweer, met 0-2, en dus hebben de Eindhovenaren weinig tot niks om voor te spelen dit seizoen.


"Dit was PSV onwaardig", zei Faber bij FOX. "Ik heb gemist dat de jongens de eer hebben om voor PSV te spelen. Je speelt voor PSV he, niet voor een 5e elftal waar ik zelf speel. Men wordt goed beloond, maar dan moet je het wel laten zien."

Schaam je kapot
Faber zag alles wegvallen na de 1-0 van Othman Boussaid. "We konden een mooie prijs winnen met de beker. We moeten ons kapot schamen. We krijgen een domme rode kaart, leiden zelf hun goals in... dit heb ik nog nooit zo meegemaakt."

PSV werkte weliswaar hard meende Faber. De ploeg mist alleen karakters in het elftal die voor de ommekeer kunnen zorgen. "We doen het samen, wat je ambities ook mogen zijn. Ik heb zulke dingen, net als het eergevoel, echt gemist. Net als tegen VVV: je maakt het zelf niet af en je krijgt alles tegen."

Eigenwaarde
Of het seizoen verloren is, liet Faber in het midden. "Er zijn nog een paar wedstrijden om voor te spelen. Daarin moeten we iets laten zien." Wat precies, kon Faber niet precies aangeven. "We moeten laten zien wat we waard zijn."